ULICE POSTALE REKE, JAKA KIŠA NAPRAVILA PRAVU POMETNJU: Meštani u šoku, nikada nisu videli ništa slično ovome (FOTO/VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 06. 2024. u 15:51

OBILNE padavine izazvale su haos na Floridi zbog čega je Ron Desantis, guverner ove američke savezne države, proglasio vanredno stanje u pojedinim okruzima.

УЛИЦЕ ПОСТАЛЕ РЕКЕ, ЈАКА КИША НАПРАВИЛА ПРАВУ ПОМЕТЊУ: Мештани у шоку, никада нису видели ништа слично овоме (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP

Kako prenosi Dejli mejl, jaka kiša pretvorila je ulice u reke i jezera, a najgora situacija je na jugu države gde su zatečeni stanovnici spasavajući živote bili prinuđeni da napuste svoje automobile.

Vanredno stanje je proglašeno u pet okruga, a meteorolozi najavljuju nove padavine za danas i za sutra. Nevreme je došlo iz Meksičkog zaliva i najavljuje sezonu uragana, koja bi ove godine mogla da bude jedna od najaktivnijih u poslednjih nekoliko decenija.

- Bez obzira na razvoj situacije, predviđa se da će se jake padavine nastaviti u delovima poluostrva Florida tokom narednih nekoliko dana - saopšteno je iz Centra za uragane.

Meteorolozi predviđaju da će pasti do 60 centimetara kiše po kvadratnom metu. U pitanju je količina kiše karakteristična za tropske oluje ili uragane.

Foto: Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP

- Zaglavio sam se u automobilu - rekao je jedan vozač za En-Bi-Si Majami i dodao:

- Osećao sam se toliko loše. Nikad mi se to nije dogodilo. Nikada u životu nisam video nešto slično.

Veliki broj puteva je bio zatvoren, a patrole policije su preusmeravale saobraćaj ka prohodnim delovima gradova. Zatvoren je bio i auto-put broj 95.

- Motor na automobilu se jednostavno ugasio, voda je ušla u vozilo. Izašao sam napolje i nastavio peške - rekao je Majk Visel, za Majami herald.

Nacionalna administracija za okeane i atmosferu procenila je da postoji 85 odsto šansi da sezona uragana u Atlantskom okeanu ove godine bude iznad proseka.

Predviđa se da će region ove godine pogoditi između 17 i 25 oluja, kao i do 13 velikih uragana. U proseku, kada je obična sezona, region pogodi oko 14 oluja.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: MITING PROTIV VLADE: Policija vodenim topovima na demonstrante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN DRAGANA KAPIČIĆA JE POZNATI GLUMAC: Igrao slavnog oca u popularnom filmu - Tek tad sam saznao (FOTO)