IZVEDEN NAJJAČI NAPAD OD POČETKA RATA: Pokrenuto najmanje 30 dronova, lansirane i rakete

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 06. 2024. u 17:57

LIBANSKA militantna grupa Hezbolah danas je pokrenula najmanje 30 napada dronovima na severni Izrael, što je najveći napad dronovima od početka sukoba u Gazi pre osam meseci, rekao je bezbednosni izvor za Rojters.

ИЗВЕДЕН НАЈЈАЧИ НАПАД ОД ПОЧЕТКА РАТА: Покренуто најмање 30 дронова, лансиране и ракете

Foto IDF

Hezbolah je saopštio da je lansirao rakete i naoružane dronove na devet izraelskih vojnih lokacija u koordinisanom napadu, pojačavajući neprijateljstva na južnoj granici Libana drugi dan zaredom.

Napadi su izvedeni u znak odmazde za izraelski napad u utorak u kojem je ubijen viši terenski komandant Hezbolaha, piše britanska agencija.

U saopštenju Hezbolaha se navodi da je grupa dronovima napala sedište izraelske severne komande, štab obaveštajnih službi i vojnu kasarnu.

Televizija Al-Manar, koja je povezana sa tom militantnom grupom, izvestila je da je ispaljeno 100 raketa odjednom. Izraelska vojska je prethodno poručila da je iz Libana lansirano najmanje 40 raketa, a da su lakše povređene dve osobe.

Vatrogasno-spasilačka služba Izraela izvestila je da je oko 15 požara izbilo kao rezultat raketiranja iz Libana na Gornju Galileju i Golan, kao i padajućih gelera nakon presretanja raketa iz Libana, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski dnevni list Mariv je izvestio da je iz Libana ukupno lansirano 150 raketa na severni Izrael.

(B92)

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI -  Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLNA ISPOVEST ŽIKE TODOROVIĆA: Nikada se nije oporavio od iznenadne smrti oca i sina