RAT U UKRAJINI: Otkriveno zašto Rusi napreduju ka Harkovu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 06. 2024. u 06:56 >> 00:50

RAT u Ukrajini – 841. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Откривено зашто Руси напредују ка Харкову

Foto: Profimedia

Ruske vlasti: Dve osobe ubijene u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti

Ukrajinske snage granatirale su pogranični grad Šebekino u južnoj ruskoj oblasti Belgorod, ubivši dve osobe, prenele su novinske agencije rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

U izveštajima se navodi da je granatiranje izazvalo urušavanje stepeništa u višespratnoj stambenoj zgradi.

Radnici spasilačkih službi izvukli su tela muškarca i žene ispod ruševina.

(Reuters)

Putin otkrio zašto Rusi napreduju ka Harkovu

Rusija je prinuđena da potisne liniju fronta u pravcu Harkova zbog terorističkih napada ukrajinskih oružanih snaga na Belgorod, rekao je Putin.

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV


 

Poginuo španski vojnik

U borbama u Ukrajini likvidiran je španski vojnik, piše "Periodiko".

- Španski vojnik poginuo boreći se na ukrajinskoj strani protiv ruske vojske - navodi se u članku.

Snažan ruski udar

Ruska vojska pogodila je kasarnu Oružanih snaga Ukrajine koja se nalazila na teritoriji auto-transportnog preduzeća u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, saopštio je koordinator nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedev.

Udar je bio veoma snažan, rekao je on, Prema rečima Lebedeva, na samoj teritoriji nalazila se teška vojna tehnika, uključujući i NATO-a.

 

Zelenski odbio Putinov mirovni predlog

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekoa je da su uslovi koje je ruski predsednik Vladimir Putin postavio za prekid rata, "ultimatum" kome se ne može verovati.

-. Verujem da Putin neće zaustaviti svoju vojnu ofanzivu čak i ako bi njegovi zahtevi za prekid vatre bili ispunjeni . rekao je Zelenski za italijanski kanal SkajTG24 na marginama samita G7.

Putin izneo mirovni predlog

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da Ukrajina mora da povuče svoje trupe iz svih novih regiona Rusije kako bi počeli mirovni pregovori.

Putin je rekao da još jedan uslov za pregovore mora da bude izjava Kijeva da se odriče namera da uđe u NATO, prenosi RIA Novosti.

Rusija je spremna da i sutra sedne za pregovarački sto o Ukrajini, rekao je Putin tokom sastanka sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ukrajina: Oboreno sedam raketa i 17 dronova koje je noćas lansirala Rusija

Ukrajinska vojska saopštila je da je oborila sedam od 14 raketa i svih 17 dronova koje su lansirale ruske snage u napadu tokom noći.

Snage ukrajinske PVO oborile su sedam krstarećih projektila, a Rusija je takođe lansirala tri balističke rakete Iskander-M i jednu balističku raketu Kinžal, prenosi Rojters. Ciljevi su oboreni iznad sedam regiona zemlje, prenosi Tanjug. 

Ministarstvo odbrane Rusije: PVO oborila 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti

Snage ruske PVO oborile su 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, od kojih 70 iznad Rostovske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova, po dva iznad Belgorodske i Kurske oblasti, a jedan dron je uništen iznad Krima, prenosi RIA Novosti.

Usled pada delova oborenih dronova u regionu Voronježa, pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu koje se ne koristi, objavio je regionalni guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu. On je precizirao da su oko 3 sata po lokalnom vremenu dežurne snage protivvazdušne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letelica i da je tada skladište oštećeno. Ranije je guverner Rostova Vasilij Golubev objavio da su snage protivvazdušne odbrane odbile masovni napad dronovima i da je poremećeno snabdevanje strujom u Morozovskom okrugu, kao i da preduzimaju mere za obnavljanje snabdevanja korisnika.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim.

BONUS VIDEO:

AKSENTIJEVIĆ PROGOVORIO: Šiptarski saradnici palili automobile, nameštali sebi pokušaje ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi