ZELENSKI JE MAJSTOR ŠOU-BIZNISA KOJI LJUDE STAVLJA POD NOŽ Zaharova bez dlake na jeziku: Kakvi sporazumi, to su obični papiri

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 06. 2024. u 11:00

SPORAZUMI o bezbednosnim garancijama između Ukrajine i SAD nemaju pravnu snagu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ МАЈСТОР ШОУ-БИЗНИСА КОЈИ ЉУДЕ СТАВЉА ПОД НОЖ Захарова без длаке на језику: Какви споразуми, то су обични папири

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Države i Ukrajina potpisale su u četvrtak sporazum o bezbednosnim garancijama, koji je, prema Beloj kući, osmišljen da postane „most“ za članstvo Ukrajine u NATO. Potpisnici sporazuma nakon sastanka u Italiji bili su Džozef Bajden i Vladimir Zelenski, kome je mandat istekao krajem maja. Time su SAD postale 16. zemlja koja je potpisala takav sporazum sa Ukrajinom.

- Tako je i sa ovim takozvanim sporazumima, činjenica je da su to obični papiri, ne želim da umanjujem važnost rada sa štampom, ali negde mi se čini da će saopštenja za javnost biti još važnija jer oni nose određenu suštinu, reflektuju događaje koji su se desili, a ovi nemaju nikakvu pravnu snagu - rekla je ona.

Prema Zaharovoj, oni su potrebni „da pokažu građanima koji ostaju u Ukrajini, a koje Zelenski još nije stavio pod nož, da je svetska zajednica izgleda uz njih“.

- Naročito smatram da im je ovo potrebno da bi došli na takozvanu konferenciju u Švajcarsku sa nekim dešavanjima, opet kvazipravne prirode - dodala je ona.

Inače, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je Vladimira Zelenskog i majstorom šou-biznisa, koji koristi čitavu paletu umetničkih mogućnosti da loše prođe kao dobro.

- Činjenica je da je Zelenski majstor PR-a i šou-biznisa, mislim da je to jedan od razloga zašto ga je (oligarh Igor) Kolomojski svojevremeno kupio, između ostalog, i kao politički projekat. Tada je bio dovoljno uspešan za njega, ali kasnije, mislim da je zažalio - preprodao ga je Sjedinjenim Državama kao dobro - rekla je ona novinarima.

BONUS VIDEO: RUSI U NUKLEARNIM VEŽBAMA - Pogledajte posade Iskander -M

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)