PREOKRET U KIJEVU? Poslanici Vrhovne rade počeli da raspravljaju o Putinovom mirovnom predlogu

Novosti online

15. 06. 2024. u 08:37

NEKI poslanici Vrhovne rade već su počeli da raspravljaju o predlozima ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

ПРЕОКРЕТ У КИЈЕВУ? Посланици Врховне раде почели да расправљају о Путиновом мировном предлогу

Foto: Profimedia

- U redu je da ukrajinski poslanici počnu da raspravljaju o Putinovim predlozima, ako razmišljaju o svojim građanima i žele da sačuvaju državu - napisao je on.

Volodin je napomenuo da što se ukrajinski poslanici duže nadaju da će SAD i Evropska unija rešiti sva pitanja umesto njih, to će ostati manje građana zemlje „koji su potrošni materijal samo za Vašington i Brisel, a smanjivaće se i teritorija Republike".

Poslanik je napomenuo da se pregovori mogu voditi samo u ime građana njihove zemlje. Ali pošto je Vladimiru Zelenskom istekao mandat, „to sve govori“.

Volodin je izrazio uverenje da zbog toga inicijative koje je izneo Zelenski i koje su podržali američki predsednik Džo Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc „gube svaki smisao“.

Foto: Tanjug/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation via AP

Prema njegovim rečima, danas je jedini legitimni subjekt na ukrajinskoj strani Vrhovna rada, koja jedina može da učestvuje u postizanju bilo kakvih dogovora.

- Vreme je da oni shvate: nema predsednika Ukrajine, odgovornost je na Vrhovnoj radi, ne možete da stojite po strani - napisao je Volodin.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Ukrajina mora da povuče svoje trupe iz svih novih regiona Rusije da bi počela pregovore.

On je dodao i da bi drugi uslov za pregovore trebalo da bude izjava Kijeva da se odriče namera da uđe u NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto