DETALJI MASOVNOG NAPADA NA RUSKU VAZDUŠNU BAZU: Glavne mete bile klizne bombe i Su-34 (FOTO)

Novosti online

15. 06. 2024. u 09:23

UKRAJINA je izvela veliki napad na aerodrom koji se nalazi oko 200 kilometara u unutrašnjosti Rusije, piše "The War Zone", koji je objavio i satelitske snimke na kojima se vide oštećeni ruski avioni.

ДЕТАЉИ МАСОВНОГ НАПАДА НА РУСКУ ВАЗДУШНУ БАЗУ: Главне мете биле клизне бомбе и Су-34 (ФОТО)

Foto: Printskrin

Tvrdi se da je operacija izvedena masovnim napadom dronovima.

Ukrajinske odbrambeno-obaveštajne jedinice koristile su najmanje 70 dronova za napad na bazu u četvrtak, rekao je ukrajinski general-potpukovnik Kiril Budanov, načelnik Glavne obaveštajne uprave pri Ministarstvu odbrane.

Aerodrom, koji se nalazi u Rostovskoj oblasti, dom je desetina lovačkih bombardera SU-34. Iako se čini da je napad naneo određenu štetu, još uvek nije jasno koliko je bio uspešan.

Prema satelitskim snimcima može se zaključiti da je oštećeno nekoliko aviona. Jedan hangar je bio glavna ukrajinska meta.

Ruski izvori su priznali napad, ali su se razišli u svojim procenama.

Jedni tvrde da nijedna letelica nije oštećena, drugi da je većina dronova oborena pre nego što su stigli do cilja, dok treći navode da su neki uspeli da se probiju i da je šest pilota poginulo, a deset vojnika ranjeno. 

U međuvremenu, Budanov je rekao da je procena štete u toku.

- Čekamo informaciju da li je neka letelica uništena ili oštećena - rekao je on.

Meta bila i klizne bomba

Ukrajinski bezbednosni izvor rekao je, prema pisanju Skaj njuza, da su ukrajinski „precizni udari” gađali avione SU-34 i „klizne bombe” na aerodromu.

- Mete su pogođene da bi se smanjila sposobnost Rusije da izvrši vazdušne napade u oblasti Harkova - rekao je izvor pod uslovom da ostane anoniman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama