SUMNJA TURSKE U ISKRENE NAMERE AMERIKE: Erdogan od Bajdena očekuje da pokaže da plan za primirje u Gazi nije izborna taktika

Tanjug

15. 06. 2024. u 17:49

BAJDEN prolazi kroz test iskrenosti u angažovanju u vezi sa ratom u Pojasu Gaze, rekao je Erdogan u izjavi novinarima po povratku sa samita G7 u Italiji.

СУМЊА ТУРСКЕ У ИСКРЕНЕ НАМЕРЕ АМЕРИКЕ: Ердоган од Бајдена очекује да покаже да план за примирје у Гази није изборна тактика

Foto: EPA

Treba da se utvrdi da li plan o prekidu vatre u palestinskoj enklavi, koji je Bajden izneo, predstavlja deo proračunate izborne taktike ili iskreno nastojanje da se sukob okonča, rekao je Erdogan.

On je takođe rekao da je Nemačka ublažila svoj stav o prodaji borbenih aviona „jurofajter tajfun“ Turskoj.

Turska je saopštila u novembru da pregovara s Velikom Britanijom i Španijom o kupovini tih aviona, iako se Nemačka protivila toj ideji.

Nemačka se, kao članica konzorcijuma koji proizvodi i prodaje taj avion, protivila prodaji „jurofajtera“ Ankari usled zabrinutosti za stanje ljudskih prava i demokratije u Turskoj i nezadovoljna turskom politikom prema Izraelu, tretmanom sirijskih Kurda i drugim pitanjima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)