"JEDINSTVENA PRILIKA DA SE VIDI RUSKI RATNI BROD": Novinar CNN podelio svoje utiske sa Kube (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 06. 2024. u 18:00

GRAĐANI Kube imaju jedinstvenu priliku da se popnu na ruski brod „Admiral Gorškov“ i da fotografišu, naveo je novinar TV Si-En-EN Patrik Opman u reportaži.

ЈЕДИНСТВЕНА ПРИЛИКА ДА СЕ ВИДИ РУСКИ РАТНИ БРОД: Новинар CNN поделио своје утиске са Кубе (ФОТО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

- Za 12 godina, koliko živim na Kubi, čekao sam u raznim redovima... da kupim hranu, platim račune.... Ali sada sam stajao u redu za nešto neočekivano: da se popnem na ruski ratni brod u Havani... Rekli su nam da možemo da slikamo i svi su povadili telefone i počeli da prave klipove ili selfije - rekao je on.

Novinar je dodao da se ovaj ratni brod jedan od najmodernijih u ruskoj floti i da sa njega mogu da se lansiraju hiperzvučne rakete.

- Teško mi je bilo da zamislim da će čuveni brod predsednika Putina biti dostupan za razgledanje - navodi se između ostalog u reportaži uz napomenu da se grupa ruskih brodova usidrila svega 90 milja od Floride.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“, naoružanu raketama „cirkon“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“ završio vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani.

Bivši američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je prisustvo ruskih vojnih brodova u blizini obala Floride nezamislivo.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je završetak vežbi ruskih brodova i njihov dolazak u luku Havane, rekavši da druge zemlje ne moraju da brinu o vojnim vežbama Rusije i da je to normalna praksa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NUKLEARNE VEŽBE - Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)