IZNENADA: Kamala Haris napustila mirovni samit Ukrajine u Švajcarskoj

Novosti online

16. 06. 2024. u 08:39

POTPREDSEDNICA SAD Kamala Haris napustila je samit Ukrajine u Švajcarskoj, koji će se završiti tek u nedelju, i odletela u Vašington, javila je novinarka Blumberga Akajla Gardner na društvenoj mreži Iks, prensoi RIA Novosti.

ИЗНЕНАДА: Камала Харис напустила мировни самит Украјине у Швајцарској

Foto: Profimedia

„Na pitanje novinara Njujork tajmsa Zolana Kano Jangsa o tome kako je protekao samit, Haris je rekla: Bilo je dobro, veoma dobro.“ Pripremam se za dug let nazad u Vašington“, napisala je Gardner, priloživši fotografiju potpredsednce koja se ukrcava u avion.

Kako je naveo Njujork post, Haris je odletela u Švajcarsku „na samo nekoliko sati“, nakon čega bi trebalo da se vrati u Sjedinjene Države. Kako je saopštila Bela kuća, potpredsednica je nameravala da napusti samit posle večere lidera u subotu uveče, a umesto toga u događajima će učestvovati savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Savetnik tvrdi da Kamala Haris "nije jedini lider koji će propustiti nedeljne događaje" na samitu.

Tokom sastanka sa Volodimirom Zelenskim u Švajcarskoj, Haris je najavila više od 1,5 milijardi dolara za podršku energetskom sektoru Ukrajine, kao i njenim humanitarnim i bezbednosnim potrebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života