PAPIR, OLOVKA I FLAŠICA VODE: Objavljena pravila za debatu Bajdena i Trampa koja će biti održana 27. juna

Tanjug

16. 06. 2024. u 10:42

AMERIČKA televizija Si-En-En objavila je pravila debate na koja su pristali kandidati na predstojećim predsedničkim izborima, aktuelni američki predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp, a koja će biti održana 27. juna.

ПАПИР, ОЛОВКА И ФЛАШИЦА ВОДЕ: Објављена правила за дебату Бајдена и Трампа која ће бити одржана 27. јуна

Tanjug

Oba predsednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En. Moderatori debate, koja će biti održana u gradu Atlanta u saveznoj državi Džordžiji, biće voditelji Si-En-En Džejk Taper i Dejna Beš, a Tramp i Bajden će tokom debate imati samo papir, olovku i flašicu vode.

"Mikrofoni kandidata biće isključeni tokom debate, osim kada je njihov red da govore", navodi Si-En-En i dodaje da će moderatori "koristiti sva sredstva na raspolaganju" da obezbede poštovanje vremena i civilizovanu diskusiju.

Rojters navodi da je imao uvid u dopis kampanje Bajdena, prema kojem su teme koje on preferira pravo na abortus, stanje demokratije i ekonomija, dok je Trampov tim pre debate kao ključne teme naveo imigracije, javnu bezbednost i inflaciju. Kriterijum za učesnike u debati bio je da kandidat, prema anketama, ima šanse da osvoji najmanje 15 odsto glasova u saveznim državama koje zajedno nose najmanje 270 elektorskih glasova. Zbog ovog kriterijuma u debati neće učestvovati Robert Kenedi Mlađi.

BONUS VIDEO:

NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života