PUTIN NE ODBIJA PREGOVORE: Rusi ukazali na glavni problem - "Zelenski nije osoba sa kojom se može postići pismeni sporazum..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 06. 2024. u 15:09

RUSKI predsednik Vladimir Putin ne odbija pregovore sa Ukrajinom, ali njihov ishod mora odobriti legitimna ukrajinska administracija, a u tu kategoriju ne spada predsednik Vladimir Zelenski, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН НЕ ОДБИЈА ПРЕГОВОРЕ: Руси указали на главни проблем - Зеленски није особа са којом се може постићи писмени споразум...

Foto: Tanjug/AP photo

Peskov je pojasnio da Zelenski "nije osoba sa kojom se može postići pismeni sporazum, jer bi njegov potpis bio nelegitiman".

- Ipak, Putin ne odbija ništa, niti mogućnost pregovora. Postoje legitimna tela u skladu sa Ustavom zemlje - naglasio je Peskov, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničku poziciju Zelenskog, nakon što je Ukrajina saopštila da neće održati izbore ove godine usled rata sa Rusijom.

Zelenski je osvojio predsednički mandat 2019. godine, kada je pobedio bivšeg predsednika Petra Porošenka, a naredni izbori trebalo je da budu održani u martu ili aprilu ove godine.

(Srna)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi