SAČUVALI OTVORENE KANALE KOMUNIKACIJE: Otkriveno koja NATO država je spremna da bude posrednik s Rusijom u interesu mira

Tanjug

16. 06. 2024. u 22:31

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas na samitu o Ukrajini u Švajcarskoj da je Mađarska spremna da, s obzirom na to da je sačuvala otvorene kanale komunikacije s Rusijom, prenese poruke Moskvi kao posrednik u interesu mira i spasavanja života.

САЧУВАЛИ ОТВОРЕНЕ КАНАЛЕ КОМУНИКАЦИЈЕ: Откривено која НАТО држава је спремна да буде посредник с Русијом у интересу мира

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Mađarska je već primila više od 1,3 miliona ukrajinskih izbeglica - rekao je Sijarto, navodeći da je njegova zemlja obezbedila pristup zdravstvenoj zaštiti i obrazovanju za ukrajinske porodice.

Sijarto je istakao da deca iz ukrajinskih porodica trenutno pohađaju 1.600 škola i vrtića, saopštilo je mađarsko ministarstvo spoljnih poslova. On je napomenuo da Mađarska sprovodi svoj najveći program humanitarne pomoći ikada i da će ga nastaviti koliko god bude potrebno, prenela je agencija MTI.

- Ne želimo da još više ljudi gine u ovom ratu i da još više porodica bude razoreno - naveo je Sijarto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi