UDARNE VESTI IZ KREMLJA: Putin sutra ide u posetu od koje Zapad drhti, ruski predsednik je ovo čekao 24 godine!

Novosti online

17. 06. 2024. u 13:40

RUSKI predsednik Vladimir Putin boraviće u državnoj poseti Severnoj Koreji od 18. do 19. juna, a nakon toga će otputovati u Vijetnam, gde će boraviti od 19. do 20. juna, saopštio je Kremlj.

УДАРНЕ ВЕСТИ ИЗ КРЕМЉА: Путин сутра иде у посету од које Запад дрхти, руски председник је ово чекао 24 године!

Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

- Na poziv predsedavajućeg za državne poslove Demokratske Narodne Republike Koreje Kim Džong Una, predsednik Vladimir Putin boraviće u prijateljskoj državnoj poseti Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji od 18. do 19. juna - navodi se u saopštenju.

Kim Džong Un nije ugostio nijednog svetskog lidera u Pjongjangu od pandemije kovida 19.

Poslednji put Putin je posetio Severnu Koreju 2000. godine. Zatim se u Pjongjangu sastao sa tadašnjim šefom republike Kim Džong Ilom.

Američki mediji sa zabrinutošću pišu da se očekuje da će se ova poseta pažljivo posmatrati i dodatno učvrstiti rastuće partnerstvo između dve sile, koje je zasnovano na "njihovom zajedničkom animozitetu prema Zapadu".

Američki mediji podsećaju da su Sjedinjene Države, Južna Koreja i druge zemlje optužile Severnu Koreju da je poslednjih meseci pružila značajnu vojnu pomoć ruskim ratnim naporima, dok su posmatrači izrazili zabrinutost da Moskva možda krši međunarodne sankcije kako bi pomogla Pjongjangu u razvoju svog novonastalog vojnog satelitskog programa. Obe zemlje su negirale severnokorejski izvoz oružja.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)