SASTANAK U RUSKOJ VOJNOJ BAZI: Pregovarale turska i sirijska vojna delegacija

Novosti online

17. 06. 2024. u 15:19

VOJNE delegacije Turske i Sirije su uz posredovanje Rusije održale pregovore u vazduhoplovnoj bazi „Hmejmim“, naredni sastanak očekuje se u Bagdadu, piše turski list „Ajdinilik“, pozivajući se na izvore.

САСТАНАК У РУСКОЈ ВОЈНОЈ БАЗИ: Преговарале турска и сиријска војна делегација

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema informacijama koje je list dobio od izvora bliskih sirijskoj vladi, pregovori između dveju zemalja, koji su već neko vreme bili zamrznuti, sada su nastavljeni.

- S tim u vezi, 11. juna u ruskoj vazdušnoj bazi ‘Hmejmim’, jugoistočno od Latakije, održan je sastanak vojnih zvaničnika turskih oružanih snaga i sirijske vojske. Na sastanku se razgovaralo o najnovijim događajima u Idlibu i oko njega - piše list.

List podseća da su pregovori vođeni dan nakon sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i turskog ministra spoljnih poslova Hakana Fidana u Moskvi.

- Ovo je bio prvi sastanak te vrste o bezbednosnim pitanjima na tlu Sirije. Čini se da su sirijsko-turski odnosi sve bliži - rekao je izvor.

Prema navodima lista, sledeći sastanak delegacija Turske i Sirije održaće se u iračkoj prestonici Bagdadu.

Prvi sastanak ministara spoljnih poslova četiri zemlje održan je u Moskvi 10. maja 2023. godine. Na osnovu njegovih rezultata, ministri su naložili da se pripremi nacrt smernica za normalizaciju odnosa između Turske i Sirije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)