UKRAJINCI PRIZNALI: Ne možemo protiv ruske odbrane

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 06. 2024. u 22:24

RUSIJA je povećala proizvodnju dronova i njene bespilotne letelice su i po kvalitetu i po količini moćnije od ukrajinskih, priznao je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos u intervjuu bivšem poslaniku Rade Borislavu Berjozu.

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ: Не можемо против руске одбране

Foto: Profimedia

- Veliki broj ukrajinskih dronova koji stižu na front često ne ispunjavaju svoje zadatke, jer je ruski sistem za elektronsko ratovanje moćan i jer su ruski dronovi moćniji. Ako pričamo o njihovoj sposobnosti da se suprotstave ukrajinskom sistemu za elektronsko ratovanje – ovde nije samo pitanje kvantiteta, već i kvaliteta i fleksibilnosti - rekao je Krivonos.

Proces unapređenja ukrajinskih uređaja usporen je zbog neprofesionalizma i birokratije, dok je ruska industrija prešla na moćnu proizvodnju, naveo je Krivonos.

Prema njegovim rečima, Rusija za samo jedan dan proizvede oko 1200 dronova.

- To je ozbiljan pokazatelj. Setimo se da je pre pola godine taj broj bio negde oko 200, 150 dronova. A onda je taj broj počeo da raste, a i sada raste prilično moćno - rekao je Krivonos.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao da je proizvodnja dronova u Rusiji do početka Specijalne vojne operacije bila slabo razvijena, ali da je za vreme borbi na frontu taj problem prevaziđen i da je ruski odbrambeno-industrijski kompleks odoleo izazovu.

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU - Brodovi ruske flote stižu na Kubu

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)