STIGAO ODGOVOR STOLTENBERGU: Brutalna poruka iz Pekinga na optužbe šefa NATO-a

Novosti online

18. 06. 2024. u 10:53

NATO bi trebao da preispita svoje akcije u vezi sa ukrajinskom krizom, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lin Đian na brifingu.

СТИГАО ОДГОВОР СТОЛТЕНБЕРГУ: Брутална порука из Пекинга на оптужбе шефа НАТО-а

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Međunarodna zajednica ima svoje pošteno mišljenje o ulozi NATO-a, koji je proizvod Hladnog rata i najveće vojne grupe na svetu, o ukrajinskoj krizi. NATO bi trebao da preispita svoje akcije, a ne da vrši proizvoljne klevetničke napade na Kinu - rekao je diplomata.

Ovako je prokomentarisao reči generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da ukoliko Kina ne promeni svoje ponašanje, treba da snosi posledice zbog podržavanja Rusije u ratu u Ukrajini.

Lin Đian je naglasio da Kina nije stvorila ukrajinsku krizu i da nije strana u njoj, ta zemlja stalno ulaže napore da promoviše mirovne pregovore.

- Preporučujemo da relevantne stranke prestanu da prebacuju krivicu i odgovornost, da seju razdor, da prestanu da dolivaju ulje na vatru i da provociraju blokovsku konfrontaciju, i da počnu da rade nešto suštinsko na političkom rešavanju krize - zaključio je Lin Đian.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška