ŠEF BOINGA PRIZNAO: Bezbednosna kultura u toj kompaniji daleko od savršene

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 06. 2024. u 18:20

IZVRŠNI direktor Boinga Dejv Kalhun izjavio je danas da će tokom saslušanja u podkomitetu američkog Senata istaći kako razume zabrinutost u vezi sa bezbednosnom kulturom u avionima te američke kompanije, nakon što je incident tokom leta jednog Boinga u januaru izazvao uzbunu u javnosti.

ШЕФ БОИНГА ПРИЗНАО: Безбедносна култура у тој компанији далеко од савршене

Foto Tanjug/AP

-Naša bezbednosna kultura je daleko od savršene, ali preduzimamo akcije i napredujemo, jer razumemo ozbiljnost situacije, naveo je on.

Kompanija je u žiži javnosti otkako su tokom leta početkom januara jedna nekorišćena vrata pala sa potpuno novog Boingovog aviona "737 Maks" u vlasništvu avio-kompanije Aljaska erlajns, nakon čega je ostala rupa na boku te letelice.

U okviru istrage koja je u toku, uzbunjivači iz Boinga istakli su Senatu u aprilu da su modeli "737 Maks", "787 Drimlajner" i "777" imali ozbiljne probleme tokom proizvodnje.

Očekuje se da će se Kalhun, koji vodi Boing od 2020. godine, biti suočen s teškim pitanjima o tome kako je kompanija reagovala u delikatnim situacijama.

Uoči saslušanja, Senat je podelio izveštaj sa detaljima koje su dostavili uzbunjivači poslednjih nedelja, što obuhvata i navode o tome da je osoblje kompanije pokušavalo da koristi neispravne delove u avionima, čak i nakon što su problemi identifikovani.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo