SI ZABRINUT: Postoje duboko ukorenjeni problemi...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

19. 06. 2024. u 15:24

PREDSEDNIK Kine Si Đinping izjavio je da postoje "duboko ukorenjeni problemi" u politici, ideologiji, stilu rada i disciplini kineske vojske, objavila je danas državna televizija CCTV.

СИ ЗАБРИНУТ: Постоје дубоко укорењени проблеми...

AP Photo/Darko Vojinovic)

- Ne smeju postojati skrovišta za korumpirane elemente u vojsci - rekao je Si na vojnopolitičkoj radnoj konferenciji ove nedelje u severozapadnom gradu Janan.

Prema njegovim rečima, kadrovi na svim nivoima, posebno viši kadrovi, moraju da istupe i imaju hrabrost da ostave po strani svoj prestiž i razotkriju svoje nedostatke.

- Moraju duboko da razmišljaju o sebi... ozbiljno da ispravljaju, rešavaju probleme u osnovi svog razmišljanja - istakao je Si, preneo je Rojters.

Politički testovi sa kojima se trenutno suočava Narodnooslobodilačka armija (PLA) su "zamršeni i složeni", a nacionalna situacija, stranačka situacija i vojna situacija "prolaze kroz složene i duboke promene", rekao je Si u uvodnom govoru vojnim kadrovima.

Si je, takođe, obećao da će "obogatiti alate za kažnjavanje novih vrsta korupcije i skrivene korupcije" i pojačati nadzor nad višim kadrovima.

Predsednik Kine je istakao važnost jačanja političke lojalnosti u vojsci u novoj eri i pružanja čvrste političke garancije za izgradnju jake vojske, prenela je Sinhua.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PUTIN DOPUTOVAO U PJONGJANG: Na poziv KIm Džong Una, predsednik Rusije doputovao u Severnu Koreju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor