RUSKI FILOZOF UPOZORAVA: Od izbora u Americi zavisi sudbina čitavog čovečanstva...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 06. 2024. u 08:04

PREDSTOJEĆI predsednički izbori u SAD, koji bi trebalo da se održe 5. novembra 2024, od apsolutnog su značaja, a od njihovog ishoda umnogome zavisi sudbina ne samo Sjedinjenih Država, pa čak i celog Zapada, već i čitavog čovečanstva, piše ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin za RIA Novosti.

РУСКИ ФИЛОЗОФ УПОЗОРАВА: Од избора у Америци зависи судбина читавог човечанства...

Tanjug

Svet se nalazi na ivici nuklearnog rata, punopravnog i totalnog trećeg svetskog rata između Rusije i NATO zemalja, a ko će biti na čelu Bele kuće u sledećem mandatu na kraju će odrediti da li će čovečanstvo postojati ili ne.

Zato je toliko važno da još jednom pogledamo dva kandidata na ovim izborima i razumemo njihove platforme i pozicije.

Foto: Printscreen

- Džozef Bajden je danas slaboumni invalid sa očiglednim znacima senilne demencije. On je samo fasada, reklamni znak za političke elite Demokratske stranke, koje su čvrsto na vlasti u Sjedinjenim Državama. U principu, Bajden bi mogao da vlada i kao zombi, a to ništa ne bi promenilo. Iza njega stoji kohezivna grupa globalista (ponekad nazivana 'svetska vlada'), koja ujedinjuje ne samo većinu američke duboke države, već i liberalne elite u Evropi i na svetskom nivou - navodi Dugin.

Ideološki, Bajden je globalizam, odnosno projekat ujedinjenja čovečanstva pod vlašću liberalnih tehnokratskih elita sa ukidanjem suverenih nacionalnih država i potpunim mešanjem naroda i vera. Ovo je svojevrsni projekat za novu Vavilonsku kulu.

Pravoslavni hrišćani i mnogi hrišćanski tradicionalisti drugih vera ovo vide kao "dolazak antihrista".

Demokrate u Sjedinjenim Državama sve manje brinu o samim Amerikancima i sve više o održavanju svoje globalne dominacije po svaku cenu – čak i po cenu svetskog rata (sa Rusijom i Kinom ). U izvesnom smislu, oni su spremni da žrtvuju i same Sjedinjene Države, što ih čini izuzetno opasnim.

"Za čovečanstvo, pobeda Bajdena ili jednostavno činjenica da on ostaje na vlasti u bilo kom svojstvu biće katastrofa. Globalisti će nastaviti da grade Novi Vavilon, držeći se svetske vlade, a to je bremenito eskalacijom postojećih sukoba i početkom novih. Bajden je rat. Bez kraja i ivice", ocenjuje Dugin.

Donald Tramp - bistra, originalna, impulsivna ličnost jake volje

Iza Donalda Trampa stoje potpuno različite snage, koje su, zaista, alternativa Bajdenu i njegovoj grupi globalista. Stoga je Trampov prvi predsednički mandat bio neprekidan skandal.

Američki establišment je kategorički odbio da ga prihvati i nije se smirio sve dok ga nije zamenio Bajdenom.

Foto Tanjug/AP

- Tramp je, za razliku od Bajdena, bistra, originalna, impulsivna ličnost jake volje. Pojedinačno, uprkos godinama, u dobroj je formi, strastven, energičan i veseo. Štaviše, ako je Bajden timski čovek, a u suštini štićenik globalističkih krugova, onda je Tramp usamljenik, oličenje američkog sna o ličnom uspehu. On je narcis i egoista, ali veoma vešt i uspešan političar - navodi Dugin.

Glavna razlika između Trampa i Bajdena je u tome što će se prvi usredsrediti na racionalno proračunate američke nacionalne interese (što odgovara realizmu u međunarodnim odnosima) i to će učiniti sa pragmatičnim obračunom ravnoteže snaga i resursa.

Dok je ideologija globalista iza Bajdena, u izvesnom smislu, totalitarna i beskompromisna, za Trampa je nuklearna apokalipsa neprihvatljiva cena za bilo šta.

Za Bajdena i, što je najvažnije, za one koji sebe zamišljaju kao vladare Novog Vavilona, sve je na kocki, a njihovo ponašanje je, čak i u kritičnoj situaciji, nepredvidivo.

Tramp je samo igrač, veoma tvrd i hrabar, ali sputan racionalnošću i procenama konkretnih koristi. Tramp se teško može ubediti, ali sa njim se može cenkati.

Bajden i njegovi gospodari su ludi. Američki izbori u novembru 2024. daće odgovor na pitanje da li čovečanstvo ima šanse ili više nema. Ni manje, ni više.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: PUTIN DOPUTOVAO U PJONGJANG: Na poziv KIm Džong Una, predsednik Rusije doputovao u Severnu Koreju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?