RUSKA STRANA PREDVIĐA: Zapad će lako žrtvovati Zelenskog, evo koga smatraju najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 06. 2024. u 11:45

ZAPAD se sprema da otpiše Vladimira Zelenskog, Vašington već ima na umu kandidata za predsednika Ukrajine, saopštila je pres-služba Spoljne obaveštajne službe Rusije.

РУСКА СТРАНА ПРЕДВИЂА: Запад ће лако жртвовати Зеленског, ево кога сматрају најпогоднијим кандидатом за председника Украјине

Foto: Profimedia

- Pres-služba saopštava da su, prema dobijenim informacijama, Vašington i njegovi sateliti zadovoljni situacijom nastalom nakon 20. maja, kada je Zelenskom istekao mandat i u potpunosti zavisi od zapadne podrške - navodi se u saopštenju.

Resor navodi da će „Zapad lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspehe na bojnom polju“, a ukrajinska vojska bude u bezizlaznoj situaciji.

- Zapadni pokrovitelji Zelenskog će ga lako žrtvovati kada Rusija konsoliduje svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe naći će se u bezizlaznoj situaciji - saopštila je pres-služba.

Pored toga, u saopštenju se ističe da je Zelenski definitivno „izgubio svaku nezavisnost i da se nalazi na kratkom povocu u rukama pokrovitelja iz 'vašingtonskih nalogodavaca' i da neće moći da izbegne odgovornost za pokretanje velikog rata u Evropi“.

Spoljnobaveštajna služba Rusije saopštila je da Vašington smatra najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine bivšeg vrhovnog komandanta ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

Foto: Profimedia

- Iscrpivši 'korist' od Zelenskog i shvativši uzaludnost nada na strateški poraz Rusije – Bela kuća će ga bez razmišljanja baciti na smetlište istorije i zameniti ga jednim od ukrajinskih političara koji će biti prihvatljiv za vođenje pregovora sa Moskvom o mirnom regulisanju sukoba. Najpogodniji kandidat za Vašington je bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, mandat Zelenskog je istekao 20. maja. Izbori predviđeni za 2024. nisu održani, a Zelenski tvrdi da se njegov mandat nastavlja jer je u zemlji vanredno stanje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUTIN DOPUTOVAO U PJONGJANG: Na poziv Kim Džong Una, predsednik Rusije doputovao u Severnu Koreju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije