NETANIJAHU NE ODUSTAJE: Stavio tačku na priču oko uništenja Hamasa

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 06. 2024. u 17:24

KABINET izraelskog premijera Benjamina Netanjahua osudio je izjave portparola izraelske vojske Danijela Hagarija o tome da se ideologija i ideja pokreta Hamas ne može uništiti.

НЕТАНИЈАХУ НЕ ОДУСТАЈЕ: Ставио тачку на причу око уништења Хамаса

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

Portparol vojske Danijel Hagari juče je izjavio da je priča o uništenju Hamasa "bacanje prašine u oči javnosti", pošto se njihova ideologija ne može uništiti.

Brigadni general Hagari je u intervjuu za izraelski Kanal 13 izjavio da "izraelska vlada mora naći alternativu" Hamasu u pojasu Gaze, jer će u suprotnom ova teroristička organizacija "ostati", preneo je i24njuz.

U odgovoru iz Netanjahuovog kabineta navedeno je da je vlada na čelu sa premijerom definisala kao jedan od ciljeva rata uništenje kapaciteta Hamasovih vojnih i upravljačkih struktura čemu su naravno posvećene i izraelske oružane snage.

Izraelska vojska je kasnije pojasnila da je "posvećena" izvršenju ciljeva koje je iznela vlada, nazvavši uništenje vojnih kapaciteta Hamasa kao I njihove organizacione infrastrukture u Gazi definitivnim vojnim ciljem.

- Portparol oružanih snaga je govorio o uništenju Hamasa kao ideologije i ideje i to je sasvim jasno i eksplicitno stavio do znanja -  navedeno je u saopštenju vojske u kojem se dodaje da bilo kakve drugacije tvrdnje predstavljaju izvlačenje iz konteksta.

(Reuters, Times of Israel) 

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU -  Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru