"AMERIČKE VLASTI SE TRESU PRED USPEHOM KOJI DEMONSTRIRAMO": Oštra poruka iz Rusije - Beže od ozbiljnih razgovora

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 06. 2024. u 08:40

AMERIČKE vlasti se "tresu pred uspehom Rusije, beže od ozbiljnog razgovora sa njom", uključujući i raspravu o mirovnim inicijativama predsednika Vladimira Putina, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

АМЕРИЧКЕ ВЛАСТИ СЕ ТРЕСУ ПРЕД УСПЕХОМ КОЈИ ДЕМОНСТРИРАМО: Оштра порука из Русије - Беже од озбиљних разговора

Džo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

- Vidite da se (američka) administracija trese od uspeha koji demonstriramo. Pogledajte šta se dešava na Kapitolu kada se predlažu novi zakoni da se Rusija proglašava državnim sponzorom terorizma. Ustvari, mnogi zvaničnici, jednostavno, beže od nas, i ne žele da započnu ozbiljan razgovor, ignorišu predloge koje je naš predsednik izneo u vezi rešavanja situacije u Ukrajini - rekao je Antonov novinarima, prenela je RIA Novosti.

Foto: Printskrin

Prethodno je Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, u kojima je predložio priznavanje statusa Krima, samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, konsolidaciju vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija, ali je ukrajinska strana odbacila predlog.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd