ZAHAROVA BESNA: Kijev je namerno izabrao pravoslavni praznik da počini "ritualni zločin"

Novosti online

23. 06. 2024. u 15:49

KIJEV je namerno izabrao pravoslavni praznik da počini „ritualni zločin“, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući napad Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj.

ЗАХАРОВА БЕСНА: Кијев је намерно изабрао православни празник да почини ритуални злочин

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Datum za ovaj napad nije izabran slučajno – Duhovi (trojice). A mi vrlo dobro shvatamo šta leži u suštini kijevskog režima – to je duboko usađena mržnja prema svemu što je povezano sa Rusijom, sa ruskom kulturom. I, naravno, sa pravoslavljem i hrišćanstvom uopšte. A ovi bukvalno ritualni – i mislim da se upravo tako mogu nazvati – zločini koje oni čine, dešavaju se upravo na velike praznike - rekla je diplomata za televiziju „Rusija 24“.

Zaharova je naglasila da za Kijev ne postoji „civilna infrastruktura, školski raspust i praznik sa stanovišta razumevanja da oni mogu da unište, ubiju, oštete“.

Ona je napomenula da Oružane snage Ukrajine „koriste svaku priliku da maksimalizuju uništenje civilnog stanovništva i civilne infrastrukture“.

Takođe je navela da će Moskva tražiti reakciju međunarodne zajednice na zločinačko granatiranje Sevastopolja.

- Učinićemo sve da međunarodna zajednica bude obaveštena o najnovijim zločinima kijevskog režima. Uveravam vas da će ruska diplomatija raditi u tom pravcu još upornije nego pre, jer ove stvari ne smeju ostati neprimećene i ignorisane od strane onih koji sebe nazivaju međunarodnom zajednicom, posebno onih koji o sebi govore da su civilizovani - istakla je portparol.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je kijevski režim u nedelju izvršio teroristički napad na civilnu infrastrukturu Sevastopolja operativno-taktičkim raketama „atakams“ opremljenim kasetnim bojevim glavama. Prilikom odbijanja napada, dežurni sistemi PVO oborili su četiri rakete. Još jedna raketa skrenula je sa putanje leta i eksplodirala iznad grada.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je skoro 100 ranjeno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU: Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)