MEDVEDEV: Događaji u Sevastopolju i Dagestanu - podli teroristički napadi

Novosti online

23. 06. 2024. u 22:07

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je napad na Sevastopolj podlim i gnusnim terorističkim napadom, kao i „masakr u Dagestanu“.

МЕДВЕДЕВ: Догађаји у Севастопољу и Дагестану - подли терористички напади

Foto: Profimedia

- Sve što se dogodilo nije vojna akcija, već podli i gnusni teroristički napad na naš narod, izvršen na pravoslavni praznik. Baš kao i masakr u Dagestanu, koji su izvršili ekstremisti. Zbog toga se sada svi oni – američke vlasti, banderobski režim i bezumni fanatici – za nas ni po čemu ne razlikuju - napisao je Medvedev na Telegramu.

On je naglasio da i su za granatiranje Sevastopolja odgovorne Sjedinjene Američke Države i kijevski režim.

- Moje najdublje saučešće porodicama nastradalih. Brz oporavak ranjenima - dodao je on.

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.

Takođe u nedelju izvršeni su oružani napadi na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali. U terorističkim napadima, prema preliminarnim podacima, poginuli su sveštenik Ruske pravoslavne crkve i šest policajaca. Pokrenut je krivični postupak po članu teroristički napad.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO