ODLUČNI: Moćna poruka Belorusije

Novosti online

24. 06. 2024. u 00:30

BELORUSKI ministar odbrane Viktor Hrenjin kaže da se vojna aktivnost u susednim zapadnim zemljama nastavlja.

ОДЛУЧНИ: Моћна порука Белорусије

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Primećujemo povećanu militarizaciju Zapada. Vidimo set mera blagovremenih priprema za rat. Višestruko se povećao broj aktivnosti operativne borbene obuke i konstantno izviđanje naše države - istakao je ministar.

On je napomenuo da su „bukvalno juče, prekjuče, američki bombarderi B-52 uvežbavali lansiranje raketa“.

Hrenjin je istakao da se, uprkos činjenici da su završeni događaji najavljeni u okviru NATO vežbe „Zaštitnik 2024“, u susednim zapadnim zemljama nastavljaju vojne aktivnosti.

- Mi sve to vidimo – poligon Pabrade (u Litvaniji). Sada se tamo nalazi ojačani američki tenkovski bataljon - naveo je ministar.

Ministar je primetio da se na Zapadu nikome ne može verovati, pa se stoga beloruska vojska na odgovarajući način priprema.

- Sećam se razgovora kada je američki načelnik generalštaba pozvao našeg načelnika Generalštaba... i on je ovako rekao kada su ga pitali: ‘Šta radi vaš bataljon na 15 kilometara od naše državne granice?’ Rečeno je: ‘To je privremeno, otići će’. Evo to ‘privremeno’ traje već tri godine. Stoga ne možemo nikome tamo da verujemo, jer vidimo njihove agresivne planove - objasnio je Hrenjin.

On je naglasio da se stoga beloruska vojska u skladu sa tim i priprema.

- Odlučni smo. Ne mešajte se u naše poslove. Pozabavite se svojim problemima, ili još bolje, hajde da se dogovaramo - zaključio je Hrenjin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024