ZBOG VRUĆINE PREMINULO NEKOLIKO TURISTA U GRČKOJ: Oglasila se i policija - u toku potraga za nestalim osobama

Novosti online

24. 06. 2024. u 12:02

Usled visokih temperatura, koje dostižu 40 stepeni Celzijusa, od početka ovog meseca u Grčkoj je preminulo šest turista, a nekoliko se vodi kao nestalo.

ЗБОГ ВРУЋИНЕ ПРЕМИНУЛО НЕКОЛИКО ТУРИСТА У ГРЧКОЈ: Огласила се и полиција - у току потрага за несталим особама

Foto: Profimedia

Poslednja žrtva je 67-godišnji Nemac, koji je pronađen mrtav na ostrvu Krit, saopštila je danas policija. Turista je u nedelju krenuo sam u šetnju kanjonom, a posle nekoliko sati pozvao je suprugu i rekao da se ne oseća dobro.

''Odmah je počela operacija potrage i spasavanja i specijalna spasilačka jedinica sa dronovima primetila je (telo) čoveka u kanjonu Tripiti", rekao je policijski zvaničnik Rojtersu.

Spasilačke ekipe tragaju i za dve Francuskinje, stare 73 i 64 godine, na ostrvu Sikinos i 59-godišnjim američkim policajcem na odmoru na ostrvu Amorgos. Drugi Amerikanac pronađen je mrtav na grčkom ostrvu Matraki u Jonskom moru prošle nedelje, a holandski turista na egejskom ostrvu Samos ranije ovog meseca.

Telo britanskog TV voditelja Majkla Mozlija pronađeno je 9. juna na Simiju, ostrvu u Egejskom moru, posle četvorodnevne operacije potrage aviona, dronova i čamaca. Kako se navodi, Mozli je šetao sam po visokim temperaturama pre nego što je nestao.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru