"NE SUMNJAMO U NJIHOVU UMEŠANOST": Lavrov uperio prst u SAD i Ukrajinu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

24. 06. 2024. u 17:44

UMEŠANOST Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u teroristički napad u Sevastopolju ne podleže sumnji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom razgovora sa beloruskim kolegom Sergejem Alejnikom.

НЕ СУМЊАМО У ЊИХОВУ УМЕШАНОСТ: Лавров уперио прст у САД и Украјину

Foto AP

- Hvala vam na saučešću koje ste izrazili u vezi sa jučerašnjim terorističkim napadom u Sevastopolju. Paralelno se dogodio još jedan teroristički napad u Dagestanu. Ima žrtava. Nadležni organi čine sve da odmah identifikuju nalogodavce. Ne sumnjamo u umešanost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih ukrajinskih štićenika - rekao je Lavrov.

Ministar je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu „ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti“.

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd