"NE ČUDI ME ŠTO ZAPADNI MEDIJI ĆUTE..." Nebenzja osudio reakciju Sekretarijata UN na napad u Sevastopolju

Novosti online

24. 06. 2024. u 21:53

SJEDINjENE Američke Države su direktno umešane u teroristički napad u Sevastopolju u kome su primenjene rakete „atakams“, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

НЕ ЧУДИ МЕ ШТО ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЋУТЕ... Небензја осудио реакцију Секретаријата УН на напад у Севастопољу

Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Vašington i njegovi saveznici ohrabruju Kijev na izvršavanje terorističkih napada na civile, dodao je diplomata.

On je primetio i da reakcija Sekretarijata UN na teroristički napad Ukrajine u Sevastopolju govori o njihovim dvostrukim standardima.

- Ne čudi nas što zapadni mediji ćute o ovoj tragediji. Njih ne zanimaju životi ruskih civila. Još više je za žaljenje nedostatak bilo kakve smislene reakcije Sekretarijata UN, koji bi trebalo da se suprotstavlja takvim očiglednim zločinima i kršenjima međunarodnog prava. Ovo je očigledan primer dvostrukih standarda Sekretarijata UN - naglasio je ruski diplomata.

Prema njegovim rečima, na sledećoj sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini u julu biće pokrenuta tema terorističkog napada u Sevastopolju.

- Znate, naša politika je da, ako naši formalni zapadni prijatelji zatraže sastanak, mi odgovaramo recipročno. Ali nećemo oklevati da govorimo o tome šta radi kijevski režim koji sponzoriše Zapad, ili šta sada rade u finansijskom sektoru, pokušavajući da ukradu ruski novac i da ga predaju. To je potpuna sramota za zemlje koje se proglašavaju braniocima međunarodnog prava - naglasio je on.

Ranije je zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak, komentarišući napad ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj, rekao da su civilne žrtve tokom vojnih operacija neprihvatljive, ali nije osudio zločin kijevskog režima.

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Prema poslednjim informacijama, poginule su četiri osobe, a 153 je ranjeno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!