STRAVIČNA MRŽNJA SAVETNIKA ZELENSKOG: Civili ubijeni na plaži u Sevastopolju su "okupatori"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 06. 2024. u 07:11

RUSKI civili ubijeni u ukrajinskom napadu kasetnom municijom na krimsku plažu bili su "okupatori", kao i stanovnici regiona u celini, i kao takva njihova smrt je opravdana, izjavio je glavni savetnik Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak.

СТРАВИЧНА МРЖЊА САВЕТНИКА ЗЕЛЕНСКОГ: Цивили убијени на плажи у Севастопољу су окупатори

Foto Tanjug/AP

Ukrajinske snage u nedelju su ispalile pet američkih projektila "atakams" na krimski grad Sevastopolj. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su četiri, ali je peti oštećen, skrenuo sa kursa i detonirao svoju kasetnu bojevu glavu iznad prepune plaže, ubivši pet civila i ranivši više od 150 osoba. Troje ubijenih bila su deca.

U postu na svom Telegram kanalu, Podoljak je branio ukrajinski napad.

Foto Tanjug/AP

- Na Krimu nema i ne može biti nikakvih "plaža", "turističkih zona" i drugih fiktivnih znakova "mirnog života", napisao je on. "Krim je definitivno strana teritorija koju je okupirala Rusija, gde se vode neprijateljstva i gde je u toku rat".

- Krim je takođe veliki vojni kamp i skladište, sa stotinama direktnih vojnih ciljeva, koje Rusi cinično pokušavaju da maskiraju i pokriju sopstvenim civilima, nastavio je on i dodao da te civile Kijev smatra "okupatorima".

Krim se smatrao ruskom zemljom od imperijalnih vremena i bio je autonomna republika u okviru Sovjetskog Saveza kada ga je sovjetski premijer Nikita Hruščov 1954. iz logističkih razloga predao u ruke Ukrajine gde je ostao sve do referenduma 2014.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024