KANDIDAT LABURISTA SUSPENDOVAN: Kladio se da će biti poražen na izborima

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 06. 2024. u 23:45

SKANDAL oko klađenja na datum održavanja parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji dobio je danas bizaran obrt kada je kandidat Laburističke

КАНДИДАТ ЛАБУРИСТА СУСПЕНДОВАН: Кладио се да ће бити поражен на изборима

Foto: Unsplash/Ilustracija

stranke Kevin Krejg priznao da se kladio da će izgubiti u svojoj izbornoj jedinici.

Laburisti su suspendovali Krejga dok Komisija za igre na sreću Velike Britanije nastavlja da istražuje niz navodnih izbornih opklada uoči opštih izbora zakazanih za 4. jul, prenosi portal Politiko.

U saopštenju Krejga, koji se kandidovao u izbornoj jedinici Central Safolk i Nort Ipsvič, doskorašnji kandidat laburista je priznao da se kladio protiv sebe, rekavši da je to bilo "u dobrotvorne svrhe".

Krejg se izvinio svojoj stranci, ali laburisti su ga suspendovali odmah nakon što su obavešteni o rezlultatima istrage Komisije za igre na sreću Velike Britanije.

-Ovo je bila velika greška, zbog koje se izvinjavam. Duboko žalim zbog onoga što sam uradio i prihvatiću posledice svoje gluposti, objavio je Krejg.

Portparol stranke je rekao da se Laburistička stranka pod vođstvom Kira Starmera, pridržava najviših standarda u izboru svojih kandidata za parlamentarne izbore.

-Javnost ima opravdana očekivanja od svake stranke koja se nada da će služiti naciji. Zbog toga smo odmah reagovali u ovom slučaju, poručio je Portparol Laburističke stranke.

Veliku Britaniju je prethodno potresao skandal sa klađenjem, nakon što su pojedini zvaničnici konzervativaca optuženi da su se nezakonito kladili na tačan datum održavanja izbora pre nego što ih je premijer Riši Sunak raspisao za 4. jul.

Sunak je povukao je podršku svom pomoćniku Kregu Vilijamsu, koji će biti poslanik izborne stranke za britanski parlament, nakon što se kladio za datum održavanja izbora.

Zbog sumnje na klađenje uhapšen je i policajac iz bezbednosnog tima premijera.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!