LAVROV OTKRIO: Rusija želi samo jedno...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 06. 2024. u 10:08

RUSIJA želi samo jedno – da sa Zapada ne bude nikakvih bezbednosnih pretnji, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na forumu "Primakovska čitanja".

ЛАВРОВ ОТКРИО: Русија жели само једно...

Foto: Profimedia

On je još jednom ponovio da Vašington neće uspeti da očuva hegemoniju u svetu, iako će SAD verovatno ostati jedan od svetskih centara.

- Čak i ako SAD ostanu jedan od svetskih centara, što će najverovatnije i biti slučaj, to uopšte ne znači da će svetski poredak biti takav da će u njemu centralno mesto imati SAD - objasnio je Lavrov.

Ministar je dodao da je želja administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena da Rusiji nanese "strateški poraz" doživela krah, kao i neke druge težnje Vašingtona, koje se ne odnose samo na Moskvu. 

- Generalno gledano, težnje i trendovi koje pratimo u praktičnoj politici Bajdenove administracije nisu novi, bilo da se radi o idejama koji su doživeli krah da se nanese strateški poraz Rusiji ili prilično naivnoj želji da se istovremeno obuzdaju Moskva, Peking i sada Islamska Republika Iran. Stiče se utisak da vladajuće elite u Sjedinjenim Državama nisu izvukle pouke iz svojih brojnih spoljnopolitičkih i vojnih neuspeha poslednjih godina - izjavio je Lavrov.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: VEŽBE NA PACIFIKU: Ruska flota izvodi vežbe gađanja u Ohotskom i Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO