ČOVEK KOJI JE POTPUNO UPROPASTIO ZELENSKOG: Zbog njegovog saveta ukrajinski predsednik ide iz poraza u poraz

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 06. 2024. u 12:12

BORIS Džonson, koji je bio britanski premijer 2019-2022. i odvraćao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog od potpisivanja mirovnog sporazuma sa Rusijom u proleće 2022, kriv je za žrtve u ukrajinskim bitkama, rekao je Najdžel Faraž, lider britanske desnice, populističke partije Reforma UK.

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПОТПУНО УПРОПАСТИО ЗЕЛЕНСКОГ: Због његовог савета украјински председник иде из пораза у пораз

Foto AP

Na pitanje kako bi mogao da izgleda mirovni sporazum o Ukrajini, on je rekao: "Ono što izgleda nije odbacivanje mirovnog sporazuma, što je Džonson vrlo jasno učinio, iz svojih razloga. Koliko je ljudi umrlo od toga, ja sam ne znam“.

- Kao da želi da se obe strane bore do smrti. S obzirom na to da imamo i do milion žrtava u borbi, smatram da je to izvanredno - dodao je Faraž, a citira Tajms.

Lider Reforme UK nije isključio da će Ukrajina morati da se odrekne nekih svojih teritorija kako bi prekinula borbe.

- To je njegov [Zelenski] izbor. Niko i ne govori o miru. Sve o čemu govorimo je 'Ukrajina će pobediti'. Zaista sam prilično skeptičan u vezi sa tim -  primetio je on.

Prema Faražu, ako Zelenski bude insistirao na povratku svih oblasti za koje vlasti u Kijevu veruju da pripadaju Ukrajini, „možda u Ukrajini neće ostati nijedan mladić“.

Dejvid Arahamia, šef propredsedničke frakcije Sluga naroda u Vrhovnoj radi (ukrajinskog parlamenta), tvrdio je u novembru 2023. da je bivši britanski premijer Boris Džonson zabranio Kijevu da potpiše mirovne sporazume sa Rusijom posle pregovora u Istanbulu, marta 2022. i zahtevao da Ukrajina nastavi vojne aktivnosti protiv Rusije, prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjE SCENE NA SEVERU RUSIJE -  Jun, grad Dudinka okovan ledom, a ljudi- uživaju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd