ŠTA SU KINŽALI I KALIBRI GAĐALI U UKRAJINI: Kada poleti MiG-31 cela zemlja je pod uzbunom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 06. 2024. u 18:00

KAKO prenose mediji i izvori na društvenim mrežama, ruske trupe su tokom noći 27.06.2024. nastavile da gađaju ciljeve na teritoriji Ukrajine, koristeći kamikaza bespilotne letelice, krstareće rakete različitih tipova i avio-bombe.

ШТА СУ КИНЖАЛИ И КАЛИБРИ ГАЂАЛИ У УКРАЈИНИ: Када полети МиГ-31 цела земља је под узбуном (ВИДЕО)

Foto: EPA

Kako su saopštili ruski izvori, značajan broj dolazaka udarnih sredstava registrovan je u Hmeljničkoj oblasti.

Ponovo je na udaru bila infrastruktura aerodroma u Starokonstantinovu, gde je ponovo meta napada sve što bi moglo da olakša prijem i održavanje aviona F-16 koje Kijev i dalje očekuje iz zemalja članica NATO.

Serija eksplozija dogodila se i u Odeskoj oblasti, gde su pogođena skladišta goriva koja se koriste u vojne svrhe. Požari izazvani napadima i dalje su vidljivi u okrugu Lebedevka.

Nakon što je saopšteno da je poleteo ruski avion MiG-31K naoružan hipersoničnim projektilima Kindžal, napadi su prijavljeni i u regionu Kijeva. Rusi tvrde da su naneli štetu i ukrajinskim industrijskim kapacitetima i lanserima protivvazdušnih raketa strane proizvodnje.

U četvrtak uveče je takođe prijavljeno nekoliko eksplozija u oblasti Ivano-Frankivsk. Nekoliko ciljeva je pogođeno u gradu Kolomiji, ali još nije jasno koji su ciljevi bili gađani.

Nekoliko napada izvršeno je i u oblasti Harkova, gde su delovale i ruske bespilotne letelice i avioni sa posadom koji su nosili avio-bombe. Konkretno, ciljevi su pogođeni u oblasti Volcensk i severno od Harkova.

UKRAJNSKI ZVANIČNICI TVRDE 4 OD 4 KALIBRA OBORENA

Prema bilansu koji su jutros na društvenim mrežama objavili predstavnici Vazduhoplovstva Ukrajine, ruska vojska je za noćne napade upotrebila 29 udarnih sredstava, uključujući šest projektila i 23 dronova kamikaze.

Ukrajinski vojni zvaničnici su izjavili da su ruske snage za napad koristile:

jednu aerobalističku raketu tipa H-47 M2 Kidžal, lansiranu iz vazdušnog prostora Tambovske oblasti; četiri krstareće rakete Kalibar, lansirane iz severoistočnog dela Crnog mora; jednu vođenu avijacionu raketu H-59/H-69, lansiranu iz vazdušnog prostora Kurskog regiona; 23 jurišna drona Šahed-131/136 (Geranium), lansirana iz Primorsko-Ahtarske oblasti Krasnodarske teritorije.

Kao rezultat vazdušnih borbi, a prema tvrdnjama iz Kijeva, uništeno je 28 ciljeva, i to:

četiri krstareće rakete Kalibar; vođena avijaciona raketa H-59/H-69; 23 jurišna drona Šahed-131/136.

U odbijanju ruskih napada učestvovali su lovački avioni, raketne jedinice PVO, mobilne grupe i oprema za elektronsko ratovanje iz sastava Oružanih snaga Ukrajine.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)