OGLASIO SE BAJDENOV TIM NAKON SINOĆNE DEBATE: Otkrili hoće li se povući iz predsedničke trke

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 06. 2024. u 17:39

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden ne odustaje od trke za reizbor, rekao je danas zvaničnik njegove kampanje nakon debate protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa, kojom pojedine demokrate nisu bile zadovoljne.

ОГЛАСИО СЕ БАЈДЕНОВ ТИМ НАКОН СИНОЋНЕ ДЕБАТЕ: Открили хоће ли се повући из председничке трке

Foto: AP Photo/Gerald Herbert

- Naravno da neće odustati - rekao je portparol Bajdenove kampanje Set Šuster, prenosi Hil. Bajden je sam nakon debate takođe potvrdio da neće odustati od trke za novi četvorogodišnji mandat.

- Teško je raspravljati sa lažovom. Njujork tajms je istakao da je lagao 26 puta - poručio je on, misleći na bivšeg predsednika Trampa.

Demokrate su u velikoj meri kritikovale Bajdenov nastup u debati sa Trampom u četvrtak uveče, od kojih su neke priznale da će podstaći razgovore o tome da li predsednika treba zameniti pre nacionalne konvencije u avgustu, gde će demokrate zvanično imenovati svog kandidata.

Foto AP Photo/Gerald Herbert

Predsednikov glas je u toku debate bio hrapav, što je Bela kuća kasnije pripisala prehladi, a takođe je povremeno gubio tok misli ili se borio da jasno iznese poentu.

Anketa CNN-a među posmatračima debate pokazala je da je 67 odsto ispitanih reklo da je Tramp pobedio u debati.

Bajdenova kampanja je istakla da je imala rekordan dan prikupljanja sredstava od građana i navela je desetine Trampovih laži i njegovo odbijanje da se obaveže da prihvati rezultate izbora 2024, kao znake da debata nije prošla dobro ni za republikanskog kandidata.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD