BAJDEN RAZOČARAO: Demokratski glasači traže od predsednika da odstupi iz kampanje (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 06. 2024. u 17:45

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden suočava se sa kritikama i pozivima da odstupi iz kampanje za reizbor nakon lošeg performansa tokom sinoćnje debate sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom, a jedan njegov donator nazvao je Bajdenov nastup diskvalifikujućim.

БАЈДЕН РАЗОЧАРАО: Демократски гласачи траже од председника да одступи из кампање (ВИДЕО)

Foto: Printskrin CNN

Neimenovani donator je za Rojters rekao da će neki zvaničnici partije pozvati Bajdena da odstupi u korist drugog demokrate pre nacionalne konvencije u avgustu, na kojoj će Demokratska partija zvanično imenovati svog kandidata.

Kolumnista „Njujork tajmsa“, demokrata Tomas Fridmen, u današnjem članku nazvao je Bajdena dobrim čovekom i dobrim predsednikom, ali ga je pozvao da ustupi mesto drugom demokratskom kandidatu kako bi Donald Tramp izgubio u novembru.

Demokratski glasači koji su pratili debatu opisali su Bajdenov nastup kao slab, sramotan i težak za gledanje, ali zvaničnici, uključujući potpredsednicu Kamalu Haris, tvrde da jedna loša debata ne može da poništi 3,5 godine dela tokom predsedničkog mandata.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom, čije se ime često navodi kao potencijalna alternativa, rekao je novinarima nakon debate da Bajden ne bi trebalo da odstupi.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da ni Bajden ni Tramp nisu popularni među biračima, a ispitanici su takođe rekli da strahuju od političkog nasilja u zemlji nakon novembarskih izbora.

Ova predsednička debata dogodila se četiri meseca pred izbore, što je ranije nego obično, što bi moglo da bude prednost za Bajdena, budući da će presuda Trampu biti izrečena 11. jula, dan pre zvanične republikanske nacionalne konvencije.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLJUVANJE, PA KAO KAJANJE: Albanski reprezentativac se pere nakon vređanja Srba na EURO 2024