HUTI NAPALI ČETIRI BRODA RAKETAMA: Dva u Crvenom i dva u Sredozemnom moru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 06. 2024. u 23:31

JEMENSKA pobunjenička grupa Huti preuzela je danas odgovornost za napad na brod pod zastavom Liberije u Crvenom moru za koji je pomorska agencija saopštila da je "preživeo" pet raketa i dodala da je je gađala još tri broda, uključujući dva u Sredozemnom moru.

ХУТИ НАПАЛИ ЧЕТИРИ БРОДА РАКЕТАМА: Два у Црвеном и два у Средоземном мору

Foto: Tanjug/AP

Portparol vojske Huta Jahja Sari, rekao je izjavi, koju je prenosila televizija, da je ova grupa lansirala balističke rakete na "Deloniks", naftni tanker i da je izvela "direktan pogodak", preneo je Rojters.

S druge strane, Agencija za upravljanje trgovačkim pomorskim operacijama Velike Britanije (UKMTO) saopštila je ranije danas da brod, koji je bio gađan 277 kilometara severozapadno od jemenske luke Hodejda, nije prijavio da mu je pričinjena bilo kakva šteta i da je krenuo ka severu.

Sari je, takođe, rekao da su Huti napali brod "Joanis" u Crvenom moru, kao i tanker "Valer" i brod "Johanes Maersk" u Sredozemnom moru.

Huti od novembra napadaju brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, što je ugrozilo međunarodni teretni pomorski saobraćaj i lance snabdevanja.

Oni navode da sprovode napade u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze.

Tanjug

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA JE NEĆU ZABORAVITI: Pevač doživeo veliku tragediju - bivša devojka mu je preminula na njegovom nastupu