BIVŠI GENERALNI SEKRETAR NATO-a OTKRIVA: Borbe u Ukrajini će se nastaviti, odlučujuća 2025. godina

Novosti online

30. 06. 2024. u 15:41

NATO je 2008. godine napravio grešku odbijajući Ukrajini da otpočne proces pridruživanja NATO-u, rekao je bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen za nemački kanal N-TV.

БИВШИ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР НАТО-а ОТКРИВА: Борбе у Украјини ће се наставити, одлучујућа 2025. година

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovom mišljenju, ova greška mora biti ispravljena na sledećem samitu u Vašingtonu. U intervjuu, danski bivši političar navodi da vidi Ukrajinu kao „bastion protiv Rusije“, ali strahuje da bi mogla da izgubi zbog „ratnog zamora“ na Zapadu.

- Putinova računica je da što duže traje rat, veća je verovatnoća da će zapadno stanovništvo postati umorno od rata - objašnjava Fog Rasmusen.

Prema Rasmusenu, borbe u Ukrajini će se nastaviti bar do kraja 2024. godine. Danski bivši političar očekuje da će Rusija posle novembarskih izbora u SAD predložiti zamrzavanje sukoba u Ukrajini. U intervjuu za N-TV, Fog Rasmusen navodi da bi 2025. mogla da bude odlučujuća godina sukoba, posebno ako Zapad učini sve za pobedu Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

02. 07. 2024. u 13:00

Komentari (0)

TAJNA JE OTKRIVENA! Evo kako se Novak Đoković neverovatno brzo vratio na teren posle operacije kolena