ZELENSKI ZAKUKAO AMERIMA: Tražio dodatne PVO sisteme "patriot"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

01. 07. 2024. u 20:51

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je danas sa dvostranačkom delegacijom Predstavničkog doma američkog Kongresa o daljoj američkoj pomoći, posebno o dodatnim sistemima protivvazdušne odbrane.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАКУКАО АМЕРИМА: Тражио додатне ПВО системе патриот

Foto: Profimedia

- Razgovarali smo o glavnim oblastima dalje američke pomoći, uključujući dodatne sisteme protivvazdušne odbrane. Ovo je kritično važno, jer sistemi 'Patriot' pomažu u spasavanju života ljudi i zaštiti infrastrukture - naveo je Zelenski na Telegram kanalu, a prenosi Ukrinform.

On je zahvalio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, američkom Kongresu i celom američkom narodu na, kako je naveo, "njihovom stalnom vođstvu u podršci Ukrajini". U Kijev su danas doputovali predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majk Tarner i dvostranačka delegacija američkih kongresmena.

- Veoma smo zadovoljni izveštajima našeg tima i Ukrajinaca o tome šta se ovde može uraditi i kako možemo da nastavimo našu podršku - rekao je Tarner.

Kongresmen Roni Džekson rekao je da SAD "mnogo uče" iz onog što se dešava u Ukrajini i da će "naučene lekcije pomoći na budućim ratištima".

(Tanjug)

BONUS VIDEO: DžINOVSKE PANDE SE SPREMAJU ZA PUT: Crno-bela diplomatija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor