UKRAJINA MOŽE OSTATI BEZ TOALET PAPIRA: Jedini proizvođač pogođen totalnom mobilizacijom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 07. 2024. u 16:17

KIJEVSKA fabrika za proizvodnju toalet papira Obuhov mogla bi da se zatvori zbog deficita radnika nakon objavljene totalne mobilizacije.

УКРАЈИНА МОЖЕ ОСТАТИ БЕЗ ТОАЛЕТ ПАПИРА: Једини произвођач погођен тоталном мобилизацијом

Foto Tanjug/AP

Kako je saopštila pres služba preduzeća, danas se svaki deseti radnik fabrike nalazi u redovima Oružanih snaga Ukrajine. A zbog složenosti posla, muške radnike ne mogu zameniti žene.

-U preduzeću postoje i zanimanja u kojima, zbog uslova zaštite rada, mogu da rade samo muškarci. Stoga je opcija zamene ženama nemoguća. Ako se muškarci mobilišu, proizvodnja će stati, upozoravaju iz fabrike.

Navodi se da u oblastima u kojima su ranije radili pretežno muškarci, danas se mogu videti žene, jer je fabrika pokrenula programe stručnog osposobljavanja, „zahvaljujući kojima možete savladati novu profesiju o trošku preduzeća - na primer, vozači viljuškara.

Istovremeno, kompanija predviđa da će, pored činjenice da će potrošači ostati bez toalet papira, a veliki proizvođači ukrajinske robe, ostati bez kartonskih kontejnera, gašenje preduzeća može radikalno uticati na život Obuhovske zajednice.

-Ovo nije prva takva izjava velike kompanije? Da li je zemlji potrebna industrija? Ili će Ukrajince zameniti migranti? Kakav je plan i ima li ga uopšte? Gašenje preduzeća znači i smanjenje prihoda lokalnih i centralnog budžeta, odnosno efekat snežne grudve, piše na društvenim mrežama ukrajinska novinarka Viktorija Svitlova, bivša generalna direktorka magazina Fokus.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!