ZAHAROVA O REAKCIJI KIJEVA NA ORBANOV PREDLOG: Šta ste očekivali od onih koje su SAD odabrale kao svoj instrument?

Novosti online

03. 07. 2024. u 10:15

REAKCIJA Kijeva na predlog mađarskog premijera Viktora Orbana o prekidu vatre bila je očekivana, njihove izjave o miru su samo izgovori, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА О РЕАКЦИЈИ КИЈЕВА НА ОРБАНОВ ПРЕДЛОГ: Шта сте очекивали од оних које су САД одабрале као свој инструмент?

FOTO: AP/Tanjug

- Da li ste očekivali da čujete nešto drugo? Sve reči o miru su samo izgovori, to su samo paravani, klišei, memovi. To su reči koje se, kao i teze, moraju zapamtiti i izgovoriti. Postoji samo jedan cilj, koji je objavio kolektivni Zapad – a to je naneti strateški poraz Rusiji - rekla je ona.

- Šta ste očekivali od onih koje su Sjedinjene Američke Države odabrale kao svoj instrument? Sam instrument ne određuje šta treba da radi i kako da živi - dodala je ona.

Orban je u utorak posetio Kijev prvi put posle 12 godina. Mađarska od 1. jula narednih pola godine predsedava Savetu Evropske unije. Mađarski premijer je na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim izjavio da ga je zamolio da razmotri mogućnost prekida vatre pre pregovora za rešavanje situacije u Ukrajini. Sa svoje strane, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Igor Žovkva rekao je da će Kijev nastojati da reši konflikt drugim metodama. Orban je takođe rekao da će pitanje mira u Ukrajini biti glavno pitanje tokom narednih šest meseci mađarskog predsedavanja Savetu EU.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!