ZAJEDNIČKI PLANOVI MOSKVE I BAKUA: Sastali se Putin i Alijev

Novosti online

03. 07. 2024. u 13:04

ODNOSI Rusije i Azerbejdžana u pogledu trgovinsko-ekonomske saradnje razvijaju se pozitivno, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevom na marginama samita ŠOS u Astani.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛАНОВИ МОСКВЕ И БАКУА: Састали се Путин и Алијев

Foto: Tanjug/AP photo

- Želeo bih da vam skrenem pažnju na činjenicu da se po ključnom pitanju, po pitanju trgovinske i ekonomske saradnje, naši odnosi razvijaju pozitivno: više od četiri milijarde u prometu i 4,3-4,5 milijardi su ruske direktne investicije u privredu Azerbejdžana. Trend je dobar, u prvoj polovini godine već postoji, po mom mišljenju, rast od 13 odsto. Sve u svemu, sve se razvija pozitivno - rekao je ruski lider.

Putin je takođe ukazao na zajedničke planove Moskve i Bakua u oblasti infrastrukture, ističući da je na prvom mestu po ovom pitanju trasa „Sever-Jug“.

Sa svoje strane, Alijev je rekao da je Azerbejdžan odlučan da na svojoj teritoriji razvije infrastrukturu međunarodnog transportnog koridora „Sever-Jug“.

- Odlučni smo da proširimo infrastrukturu koridora na teritoriji Azerbejdžana. Iako ona fizički postoji, ne odgovara namerama naših partnera i suseda da maksimalno iskoriste ovaj projekat - naglasio je azerbejdžanski lider.

Alijev je konstatovao i aktivnu saradnju između privreda dveju zemalja i rast međusobnih transakcija u nacionalnim valutama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak