RUSKI AMBASADOR U AMERICI: Vašington izdao Kijevu dozvolu za masovna ubistva civila na krimu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 07. 2024. u 19:06

SJEDINjENE Države potvrđuju svoj status pokrovitelja terorizma, podsticanjem Kijeva da izvode napade na ruske regione, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, komentarišući izjave sekretara za štampu Pentagona Patrika Rajdera da SAD smatraju prihvatljivim napade na Krim američkim oružjem.

РУСКИ АМБАСАДОР У АМЕРИЦИ: Вашингтон издао Кијеву дозволу за масовна убиства цивила на криму

Foto YouTube/sevastopol_KP

Prema rečima ambasadora, Vašington „savršeno razume da žrtve ukrajinskih napada na Krim mogu, pre svega, biti civili i gosti poluostrva, kao što je bio slučaj tokom nedavnog terorističkog napada u Sevastopolju“.

-Međutim, to ne sprečava administraciju da izda dozvolu za hladnokrvna masovna ubistva, naglasio je Antonov, prenosi pres-služba ruske diplomatske misije.

-Povlađivanjem kijevskog režima da izvodi napade na naše regione, Sjedinjene Države zapravo potvrđuju svoj status pokrovitelja međunarodnog terorizma. Umesto da pokušaju da obuzdaju svoje marionete, vidimo da Amerikanci odobravaju nove i nove isporuke oružja dugog dometa i učestvuju u pripremi ovakvih napada, zaključio je diplomata.

Kijev je krajem juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!