"ŽAO MI JE": Riši Sunak priznao poraz na parlamentarnim izborima

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

05. 07. 2024. u 07:15

BRITANSKI premijer i lider konzervativaca Riši Sunak priznao je poraz na jučerašnjim parlamentarnim izborima i čestitao lideru laburista Kiru Starmeru na pobedi.

ЖАО МИ ЈЕ: Риши Сунак признао пораз на парламентарним изборима

Foto: Jordan Pettitt/pool photo via AP

- Laburistička partija je pobedila na ovim opštim izborima i pozvao sam Kira Starmera da mu čestitam na pobedi - rekao je on.

Sunak je naglasio da će se vlast promeniti ''uredno i mirno'' i preuzeo je odgovornost za poraz na izborima, prenosi Skaj njuz.

- Britanski narod je doneo otrežnjujuću presudu i ja preuzimam odgovornost za poraz. Za mnoge dobre, vredne kandidate konzervativaca koji su večeras izgubili... žao mi je - dodao je odlazeći premijer.

Prema izlaznim anketama, laburisti su na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji osvojili 410 mesta od ukupno 650 mesta u Donjem domu parlamenta, čime je okončano 14 godina vlade koju predvode konzervativci.

Starmer: Promene u Velikoj Britaniji počinju sada

Promene u Velikoj Britaniji počinju sada, izjavio je lider laburista Kir Starmer nakon što je njegova stranka odnela pobedu na jučerašnjim izborima i okončala 14-godišnju vladavinu konzervativaca odlazećeg premijera Rišija Sunaka.

Budući premijer Starmer je u govoru nakon pobede svoje stranke naglasio da taj mandat nosi veliku odgovornost, ali da je pobedom laburista ''teret konačno skinut s pleća'' britanskog naroda.

- U politici ništa nije unapred određeno. Pobede na izborima ne padaju sa neba - teško se dobijaju i za njih se teško bori - rekao je on, a prenosi Skaj njuz.

(B92)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU - Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)