BAJDEN ČESTITAO STARMERU NA POBEDI: Radujem se saradnji

Tanjug

05. 07. 2024. u 23:55

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden pozvao je danas telefonom novog britanskog premijera Kira Starmera kako bi mu čestitao na pobedi Laburističke stranke na parlamentarnim izborima, saopštila je Bela kuća.

БАЈДЕН ЧЕСТИТАО СТАРМЕРУ НА ПОБЕДИ: Радујем се сарадњи

Foto: AP Photo/Gerald Herbert

- Lideri su potvrdili poseban odnos između naših zemalja i važnost zajedničkog rada u podršci slobode i demokratije širom sveta - navodi se u saopštenju Bele kuće, preneo je Rojters.

Bajden je rekao da se raduje bliskoj saradnji sa Starmerom po pitanjima od ključnog značaja, uključujući "podršku Ukrajini protiv Rusije" i Sporazumu na Veliki petku, kao i radu sa liderima Severne Irske na rastu i ekonomskim mogućnostima.

Predsednik SAD dodaje da se, takođe, raduje susretu sa Starmerom sledeće nedelje u Vašingtonu povodom NATO samita koji obeležava 75. godišnjicu Alijanse, dodaje se u saopštenju Bele kuće.

Prema izlaznim anketama, laburisti su na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji osvojili 410 od ukupno 650 mesta u Donjem domu parlamenta, čime je okončano 14 godina vlade koju predvode konzervativci.

Prema anketama, Konzervativna partija premijera Rišija Sunaka osvojiće samo 131 mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!