"VAŠINGTON POST": Demokratski senator Vorner želi da se Bajden povuče iz trke

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 07. 2024. u 00:33

AMERIČKI senator Mark Vorner iz redova demokrata pokušava da okupi grupu demokratskih senatora da zamole Džozefa Bajdena da izađe iz predsedničke trke nakon prošlonedeljne debate, objavio je danas "Vašington post", pozivajući se na dve neimenovane osobe koje imaju saznanja o tome.

ВАШИНГТОН ПОСТ: Демократски сенатор Ворнер жели да се Бајден повуче из трке

Foto: AAP Photo/Alex Brandon

Vorner, predsednik Komiteta Senata za obaveštajne poslove, ranije ove nedelje kontaktirao je demokratske senatore u vezi sa mogućim sastankom u ponedeljak na kojem bi se razgovaralo o Bajdenovoj kampanji, rekao je Rojtersu izvor upućen u situaciju.

Bajden se trudio da ublaži političku krizu nastalu zbog njegovog lošeg učinka u debati i za sada tvrdi da ostaje u trci.

Vorner do sada nije javno komentarisao Bajdenov nastup u debati protiv republikanskog rivala i bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Nijedan senator iz redova demokrata nije javno pozvao Bajdena da se povuče.

Portparol Vornera, koga je citirao "Vašington post", nije ni potvrdio ni demantovao senatorove pokušaje.    

-Kao i mnogi drugi ljudi u Vašingtonu i širom zemlje, senator Vorner veruje da su ovo ključni dani za predsedničku kampanju i to je jasno stavio do znanja Beloj kući, rekao je portparol njegovog kabineta, preneo je list.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?