TRI NEDELJE JE PROŠLO OD PUTINOVOG PREDLOGA: Peskov otrkio da li je Zapad kontaktirao Kremlj po pitanju mirovne inicijative

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 07. 2024. u 08:45

ZAPADNI političari nisu pokazali interesovanje za mirovne pregovore, ni tri nedelje nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo mirovnu inicijativu nisu kontaktirali Kremlj, rekao je za portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ТРИ НЕДЕЉЕ ЈЕ ПРОШЛО ОД ПУТИНОВОГ ПРЕДЛОГА: Песков отркио да ли је Запад контактирао Кремљ по питању мировне иницијативе

Foto: EPA

"Ne", rekao je kratko Peskov odgovarajući na pitanje.

Podsetimo, Vladimir Putin je 14. juna izneo uslove za momentalni prekid vatre u Ukrajini i početak pregovora.

Do toga bi, kako je naveo, došlo u onom trenutku kada Kijev potpuno izvede vojsku sa novih ruskih teritorija (DNR, LNDR, Zaporoška i Hersonska oblast) i zvanično obavesti Moskvu o garancijama ne ulaska u NATO. Neophodna je i demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, ukidanje sankcija protiv RF i potpuno poštovanje ljudskih prava ruskog dela stanovništva koje bi ostalo na ukrajinskoj teritoriji, dodao je ruski predsednik.

Kako je objasnio, njegova inicijativa zapravo pruža mogućnost za prekid sukoba i okretanje političkom i diplomatskom rešenju.

Takođe, govoreći tokom samita Šangajske organizacije za saradnju, Putin je naglasio da Istanbulski sporazumi iz 2022. godine, nigde nisu nestali i da Moskva i Kijev uvek mogu da im se vrate kao osnovi za pregovore.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?