NOVI BRITANSKI PREMIJER VEĆ POČEO DA NAREĐUJE Starmer poručio Netanijahuu: "Ovo moraš hitno da postigneš""

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

07. 07. 2024. u 16:42

NOVOIZABRANI premijer Velike Britanije Kir Starmer naglasio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom jasnu i hitnu potrebu za prekidom vatre u Gazi, kao i povratak talaca i povećanje humanitarne pomoći stanovnicima Gaze, saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera.

НОВИ БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР ВЕЋ ПОЧЕО ДА НАРЕЂУЈЕ Стармер поручио Нетанијахуу: Ово мораш хитно да постигнеш

Foto: Tanjug/AP

Starmer je rekao da je važno osigurati dugoročne uslove za rešenje o dve države, što, kako je rekao, uključuje obezbeđivanje sredstava kako bi Palestinska samouprava imala finansijska sredstva za efikasan rad, preneo je Tajms of Izrael.

Dvojica zvaničnika su razgovarala i o "regionalnoj bezbednosti na Bliskom istoku".

Starmer je ocenio tekuće borbe između Izraela i Hezbolaha duž granice sa Libanom kao "veoma zabrinjavajuće" i istakao da je ključno da sve strane postupaju oprezno.

Iz kancelarije premijera su saopštili da je Starmer rekao da je posvećen "nastavku vitalne saradnje Velike Britanije i Izraela na odvraćanju od zloćudnih pretnji".
Naveo je i da se raduje "daljem produbljivanju bliskih odnosa između dve zemlje".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici