BAJDENOV LEKAR SE SASTAJAO S NEUROLOGOM: U pitanju ekspert za Parkinsonovu bolest

I. Stanojević

08. 07. 2024. u 13:00

ČINjENICA da se lični lekar američkog predsednika Džozefa Bajdena sastao se početkom godine u Beloj kući sa vodećim američkim neurologom iz Vašingtona, podigao je veliku buru, pošto su vest o tome juče objavili američki mediji. Po saznanjima dnevnika "Njujork post", dr Kevin Kanard, stručnjak za Parkinsonovu bolest u medicinskom centru Volter Rid, sastao se sa dr Kevinom O'Konorom, doktorom osteopatske medicine koji već godinama leči Bajdena.

БАЈДЕНОВ ЛЕКАР СЕ САСТАЈАО С НЕУРОЛОГОМ: У питању експерт за Паркинсонову болест

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Njujorški dnevnik tvrdi da se susret dvojice doktora dogodio u klinici Bele kuće 17. januara, navodeći da je dr Kanard, od avgusta 2023, čak osam puta posetio Belu kuću. Ova informacija je objavljena pošto je Bajden, posle prošlonedeljnog lošeg nastupa u TV debati sa republikanskim predsedničkim kanidatom Donaldom Trampom, u petak odbio da uradi kognitivni test i da javno objavi rezultate, prenosi londonski "Gardijan".

Bajden je svaki put, bez izuzetaka, odbijao da uradi bilo kakav kognitivni test, uključujući i avgusta 2020. godine, kad se javno zapitao "Zašto bih uopšte radio test?". Tako je, naime, odgovorio na pitanje novinara i potom je nastavio da odbija da se kognitivno testira tokom svakog od tri redovna godišnja medicinska pregleda u Beloj kući.

Tokom Bajdenovog intervjua na TV Ej-Bi-Si njuz uoči minulog vikenda, voditelj Džordž Stefanopulos, bivši direktor komunikacija u Beloj kući tokom Klintonove administracije, pitao je Bajdena da li je radio specifične testove za kognitivne sposobnosti. "Niko mi nije rekao da moram... rekli su mi da sam dobar", odgovorio je Bajden.

Kasnije tokom emisije, voditelj je pitao Bajdena da li bi uradio nezavisni neurološki i kognitivni pregled i objavio rezultate.

- Ja radim kognitivni test svaki dan. Testiranje je sve što radim. Znate, ne samo da vodim kampanju, ja vodim i čitav svet - poručio je Bajden.

Dolazio i kardiolog

SA lekarom Džozefa Bajdena, Kevinom O'Konorom, u Beloj kući je na sastanku bio kardiolog Džon Etvud iz istog medicinskog centra, Merilend. Identitet četvrtog učesnika najnovijeg susreta nije mogao da bude utvrđen. Takođe nema informacija o tome čemu je sastanak bio posvećen, ali kako je za "Njujork post" rekao Roni Džekson, lekar bivših predsednika Baraka Obame i Donalda Trampa, koji sada predstavlja Teksas u Predstavničkom domu, "sastanak se najverovatnije ticao Bajdenovog zdravstvenog stanja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)