AMERIKA ĆUTI O TOME DA JE UKRAJINSKA PVO POGODILA BOLNICU U KIJEVU: Oglasio se ruski ambasador u SAD

Novosti online

09. 07. 2024. u 07:37

SAD ćute o tome da je ukrajinska PVO raketa pogodila bolnicu u Kijevu kako bi iskoristila situaciju za nove isporuke naoružanja, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, prenosi RIA Novosti.

АМЕРИКА ЋУТИ О ТОМЕ ДА ЈЕ УКРАЈИНСКА ПВО ПОГОДИЛА БОЛНИЦУ У КИЈЕВУ: Огласио се руски амбасадор у САД

Foto: Profimedia

- Sjedinjene Države licemerno ćute o činjenici da se ispostavilo da je bojeva glava koja je pogodila civilnu infrastrukturu ukrajinska protivvazdušna raketa. Ovo nije prvi put da smo videli da režim u Kijevu drsko pripisuje sopstvene varvarske zločine Ruskoj Federaciji - rekao je Antonov u saopštenju koje je objavila ambasada.

Kako je istakao ambasador, „histerija oko oštećene bolnice u Kijevu, koja se širi u Sjedinjenim Državama, primer je besne antiruske propagande“.

- Američki zvaničnici i lokalni posmatrači, ne shvatajući činjenice, cinično koriste tragediju protiv naše zemlje - naglasio je on.

Foto: Printskrin

Prema rečima diplomate, ono što se dogodilo govori samo jedno: Zapad treba da prestane da snabdeva kijevski režim oružjem, koje ubija civile u Rusiji i samoj Ukrajini.

- Međutim, realnost je da su incident sa porušenom bolnicom, koji se dogodio uoči samita NATO- a u Vašingtonu, zapadni pokrovitelji Kijeva očigledno shvatili kao „odličan poklon“ da opravdaju dalju eskalaciju sukoba i nastavak rata do poslednjeg Ukrajinca - zaključio je Antonov.

Foto: Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da izjave o namernom udaru na civilne ciljeve u Ukrajini nisu tačne, da je uništenje bolnice u Kijevu izazvano padom ukrajinske PVO rakete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte