FATALNA GREŠKA NATO-A: "Storm šedou" pao u ruke Rusa

Novosti online

09. 07. 2024. u 08:39

RUSKI stručnjaci uklonili su i rastavili elemente sistema upravljanja i navođenja krstareće rakete "storm šedou", rekao je za RIA Novosti inženjer i specijalista za naoružanje.

ФАТАЛНА ГРЕШКА НАТО-А: Сторм шедоу пао у руке Руса

Foto: Profimedia

- Temeljno proučavanje oborenih projektila "storm šedou" se nastavlja, kontrolna oprema je demontirana, uključujući blokove, servo, kormila i različite strukturne elemente. Ovaj materijal omogućava objektivnu kontrolu sistema letenja raketa i moguće sisteme protivvazdušne odbrane za bolju borbu protiv ovih ciljeva - rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, sada se radi detaljna studija upaljača i projektovanja bojevih glava.

- Ovo je neophodan posao za neutralizaciju kako bi se ove borbene jedinice prevezle i uništile van naseljenih mesta - dodao je inženjer.

Kako je izvestio general-potpukovnik Andrej Semenov, komandant snaga PVO i protivraketne odbrane i zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, rakete "storm šedou" mogu tajno da dolete do cilja prilagođavajući se američkim navigacionim satelitima.

Foto CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/David Monniaux /

Predsednik Vladimir Putin upozorio je da bi Moskva mogla asimetrično da odgovori na isporuku oružja dugog dometa Ukrajini.

Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je šef države.

(Ria Novosti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...